Wat is diplomafraude?

Bij diplomafraude kunt u onder andere denken aan het namaken of vervalsen van een diploma, en aan het aanbieden of verkopen van valse diploma's.

Het onterecht verkrijgen van een diploma door dit te kopen of bijvoorbeeld door examenfraude te plegen is strafbaar. Daarnaast is strafbaar het gebruik van een vals diploma, bijvoorbeeld bij het solliciteren naar een baan. Wanneer u met behulp van een vals diploma een baan krijgt en uw werkgever daar later achter komt dan kan dat aanleiding geven voor ontslag.

Wat kunnen wij voor u betekenen

Samen met u gaan wij op zoek naar de fraudeur(s). In sommige gevallen is de fraudeur iemand buiten uw organisatie, maar veelal gaat het om eigen medewerkers.

Via (digitaal) onderzoek vinden wij de sporen van fraude en kunnen wij deze traceren naar personen. Aansluitend zullen onze specialistische interview en vraagtechnieken de onderste steen boven brengen.

Op basis van de resultaten van dit onderzoek zullen wij u adviseren en assisteren in de te nemen maatregelen. Denkt u hierbij aan het structureel en herhaaldelijk uitvoeren van personeelsscreeningen.

Contactformulier - code 004.04.12 -

Het offertetraject

Hieronder ziet u het offertetraject dat wij transparant met u zullen doorlopen.

Diplomafraude