Twijfelt u over het doen van aangifte?

Er is u iets vervelends overkomen. Maar u weet niet precies of er sprake is van een strafbaar feit of wellicht bent u bang voor de gevolgen. Zou u aangifte hiervan doen of niet?

Wij zien het als onze maatschappelijke taak om slachtoffers ondersteuning te bieden. Laat ons u helpen door uw probleem vrijblijvend te beoordelen. Vul hiervoor het formulier hiernaast in. Op basis van onze beoordeling kunt u alsnog beslissen of u aangifte wilt gaan doen of niet. Wanneer u besluit om aangifte te gaan doen kunnen wij u op twee manieren ondersteunen.

Aangiftecheck

Laat ons uw aangifte voorbereiden

Bij een strafbaar feit is de Politie verplicht om uw aangifte op te nemen. Mits de kwestie onder het strafrecht valt. Sommige problemen, zoals (internet)fraude en oplichting of sommige vermogensdelicten, zijn in sommige gevallen dusdanig complex dat het voor de politie niet direct duidelijk is dat er sprake is van een misdrijf. Er wordt hierdoor onterecht gewezen wordt naar een civiel rechtelijke procedure.

Veel van onze clienten hebben bij de politie tal van redenen gehoord waarom een aangifte niet opgenomen kan worden. Voorbeelden hiervan zijn; 'te druk', 'te lage pakkans', 'te weinig aanknopingspunten' of 'andere prioriteiten'. Dit resulteert er in dat hun aangifte niet verder in behandeling wordt genomen. Buiten het feit dat de verdachte er dus 'mee weg komt', doet dit de slachtoffers te kort.

Q helpt u door uw probleem op een gestructureerde en zorgvuldige manier te omschrijven naar de Politie. Hiermee kunt u direct duidelijkheid maken dat er sprake is van een strafbare gedraging. Wij zullen u daarnaast wijzen op uw rechten binnen het aangifteproces.

Bestel de aangiftevoorbereiding hiernaast.

Ondersteuning bij uw aangifte?

Vaak vinden mensen het prettig dat onze rechercheur hem of haar bijstaat bij een aangifte op het politiebureau. In veel gevallen gaat het hierbij om ernstige misdrijven of misdrijven waar u veel emotie bij ervaart. Samen met uw Q-rechercheur zorgt u voor een volledige informatievoorziening aan de Politie, inclusief op een juiste wijze aanleveren van eventuele bewijsstukken.

Wij kennen de taal van de Politie en de procesgang bij de Politie.

Op basis van uw aangifte kan het daarnaast mogelijk zijn dat wij, in een vervolgproces, u kunnen ondersteunen. Dit kunt u nader bespreken met uw Q-rechercheur. Neem contact met ons via het contactformulier hiernaast.

Algemeen contactformulier